Diabetes 2

Diabetes 2

Op dit moment ondervinden ruim meer dan een miljoen Nederlanders de nare gevolgen van Diabetes en de verwachting is dat dit aantal explosief zal stijgen.

Diabetes Mellitus is wereldwijd een heel groot probleem aan het worden. Ongeveer 90% van de mensen met Diabetes heeft Diabetes type 2.

De gevolgen van Diabetes type 2 kunnen ingrijpend zijn. Het kan leiden tot schade aan hart, nieren, zenuwen, netvlies en hersenen. Onderzoek in het kader van De Maastricht Studie (2016) heeft aangetoond dat in al deze complicaties er grote schade is aan de kleinste bloedvaten, waardoor de bloeddoorstroming stagneert, met alle gevolgen van dien.

Inmiddels is ook wetenschappelijk komen vast te staan dat Fysische Vasculaire Therapie Bemer positieve invloed heeft op de bloeddoorstroming in de kleinste vaten, de zogenaamde microcirculatie. Het door Bemer ontwikkelde elektromagnetische signaal is in staat om de gestagneerde bloeddoorstroming weer in beweging te krijgen, waardoor na verloop van tijd de kwaliteit van leven verbetert.

Daarnaast weten we ook steeds beter welke invloed onze leefstijl op onze gezondheid heeft,
denk daarbij aan voeding en gebruik van suppletie, dagelijkse beweging, ontspanning en nachtrust.

photomontage-1514218_1920
people-2567915_960_720

Onze missie

Vanaf het moment dat wij enkele cliënten met Diabetes type 2 in onze praktijk konden helpen zijn we ons in dit ziektebeeld gaan verdiepen. Wij hadden daarbij één doel voor ogen: uitzicht bieden aan dat wat uitzichtloos lijkt.

Bij de een was Fysische Vasculaire Therapie Bemer genoeg om zelfstandig weer verder te gaan. Bij de ander werd het een combinatie met voedingsadviezen, suppletie en trajectcoaching. In alle gevallen is er winst geboekt ten opzichte van de beginsituatie.

Een beter en gezonder uitzicht is haalbaar.

Behandelingen

Hieronder worden drie behandelvormen beschreven, waarbij 1 (Fysische Vasculaire Therapie Bemer) de basis vormt. Behandelvormen 2 (Voedingsadviezen & suppletie) en 3 (Traject coaching) kunnen als aanvulling en extra ondersteuning worden gekozen.

Om goed geïnformeerd een keuze te kunnen maken nodigen we u eerst uit voor een vrijblijvend gesprek van anderhalf uur waarin u uitleg krijgt over de drie behandelvormen. Na dat gesprek weet u precies wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

1

Fysische Vasculaire Therapie Bemer

Fysische Vasculaire Therapie Bemer is de basis behandelvorm. Het is de enige methode om de vastgelopen microcirculatie weer op gang te brengen en daarmee de enige therapie om de kwaliteit van leven te verbeteren. Voor het uitvoeren van deze behandelvorm is de aanschaf van een Bemer noodzakelijk.

Lees daarover Fysische Vasculaire Therapie BEMER

2

Voedingsadviezen & suppletie

Daar waar Fysische Vasculaire Therapie Bemer ervoor zorgt dat de bloeddoorstroming in de kleinste vaten weer op gang komt, waardoor zuurstof en voedingstoffen de cellen weer bereiken, zorgt een gezond voedingspatroon ervoor dat de voedingstoffen ook daadwerkelijk goede bouwstenen zijn. De uitdrukking ‘gezonde voeding is het beste medicijn’ gaat helemaal op en helaas voldoet een deel van onze voeding daar niet aan.

Met deze behandelvorm kunnen we u een algemeen voedingsadvies geven, maar ook een advies op maat. Zie daarvoor Orthomoleculaire voeding & Ayurveda

Ditzelfde geldt voor het inzetten van supplementen, waarbij we in ieder geval kijken naar vitamine D3, B12 en C, HB-waarden en magnesium.

3

Traject coaching

Bij de aanschaf van een Bemer krijgt u automatisch coaching, dat zit in de prijs van de Bemer. Globaal komt die begeleiding neer op:

 • Gedurende de eerste 8 weken:
  -huisbezoek bij de start (installatie & instructie) en indien wenselijk op een nader af te spreken moment (beide zijn kosteloos)
  -wekelijks telefonische ondersteuning en bespreking voortgang
 • Gedurende de tweede 8 weken:
  -wekelijks telefonisch contact
  -indien gewenst een huisbezoek (tegen vergoeding)
 • Gedurende de tijd erna:
  -Praktijk Sirius blijft beschikbaar voor vragen en advies rondom het gebruik van de Bemer

Naast deze begeleiding kunt u aanvullende coaching krijgen.

Het ontwikkelen en vasthouden van een ander leefpatroon is een kunst op zich. Veel mensen kunnen die stap maar moeilijk maken en vallen weer terug. Dat is begrijpelijk want ingewortelde patronen zijn hardnekkig. Om die stap uiteindelijk succesvol te maken kunnen we u via gesprekken en doelgerichte opdrachten helpen. De volgende aandachtspunten komen aan bod:

 • inzicht krijgen in je gedachten; de kracht van positief denken
 • helder krijgen van doel & motivatie; hulpmiddelen voor onderweg
 • bewust maken van keuzes; wie wil jij zijn?
 • valkuilen & verleidingen; jij & de buitenwereld
 • discipline & controle; hoe ga je ermee om?
 • waarheid & oordeel; wie bestuurt jouw schip?

Bent u geïnteresseerd en wilt u er meer van weten, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

people-3120717_960_720
hand-2326058_1920
hand-4661763_1920
hands-2667461_1920