Magnesium/Aloë Vera & Infrarood

Magnesium/Aloë Vera & Infrarood

Magnesium speelt een cruciale rol bij talloze lichaamsprocessen. Zo zorgt het voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in ons lichaam, het is nodig voor de energiestofwisseling, voor de overdracht van zenuwprikkels en voor de opbouw van botten en tanden. Magnesium reguleert het hartritme en de bloeddruk. Het zorgt voor algehele ontspanning, het wordt ook wel het ‘antistress’-mineraal genoemd.

Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Dit kan komen door voedingsgewoonten, stress, het gebruik van medicijnen, alcohol en nicotine, maar ook intensieve sport, zwangerschap en hogere leeftijd vragen om meer magnesium. Een tekort kan leiden tot allerlei klachten, zoals: slapeloosheid, onrust, spierkramp, darmkramp, vermoeidheid, hartkloppingen, hoge bloeddruk, hoofdpijn, overgevoeligheid, angsten en ….. stress. En juist stress vreet magnesium, waardoor je gemakkelijk in een vicieuze cirkel terecht komt.

Schermafbeelding 2020-10-01 om 21.42.51

Behandelingen met magnesium

Voor behandelingen zijn verschillende vormen van magnesium te gebruiken: een gel om de huid mee in te smeren en te masseren, vlokken voor voetbaden en capsules voor inname.

Magnesiumgel wordt meestal gebruikt om een pakking te geven. Hiermee krijgt het lichaam (of lichaamsdeel) een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen en pijnlijke gewrichten. Deze behandeling verlicht de pijn en zorgt voor herstel van binnenuit. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Plaatselijke infrarood, via een lamp, versterkt het proces. Daarna wordt de gel met warme vochtige doeken verwijderd.

U kunt ook kiezen voor de inzet van een totale lichaamspakking. Zo’n pakking is bij uitstek geschikt voor verschillende lichamelijke klachten, maar kan ook worden gekozen voor een diepgaande ontspanning. Er wordt een laagje gel op het lichaam aangebracht, bij de voeten extra dik. Voeten en oksels zijn de lichaamsdelen waar magnesium in hoge mate opgenomen wordt. Het lichaam wordt vervolgens toegedekt met folie, waarna u in een infrarooddeken wordt gewikkeld. Na 40 minuten wordt de magnesiumgel verwijderd. Na een pakking is een massage zeer effectief, omdat de warmte in combinatie met magnesium het lichaam extra soepel heeft gemaakt.

Voor verdere zorg thuis kunt u voetbaden met magnesiumvlokken nemen voor het slapengaan en capsules voor suppletie. Deze middelen en gebruiksadvies kunt u bij mij krijgen.

thumb_lichaamspakking_1024-1
MF_Logo

Reiki Praktijk Sirius is partner van Magnesium Forever

https://www.magnesium-forever.nl

Voor meer informatie over het belang van magnesium, zie ook:

https://zechstein-ancient-magnesium.nl/extra-magnesium-nodig/

Unknown

Aloë Vera & Infrarood

Voor mensen met huidproblemen is een totale lichaamspakking met Aloë Vera aan te raden. Ook deelpakkingen zijn mogelijk. Aloë Vera is een tropische plant die bekend staat als de ‘eerste hulp’ plant. De plant werd in de oudheid veel gebruikt bij: darmklachten, huidproblemen, brandwonden en vele andere toepassingen. Zo heeft Aloë Vera een positieve werking op eczeem. Een lichaamspakking of deelpakking werkt op dezelfde wijze als bij behandelingen met magnesium.