Over ons

"Wat sommige mensen onmogelijk noemen is slechts dat wat ze nog nooit hebben gezien".

Robin Williams in ‘What Dreams May Come’

Over ons

Ons levensverhaal is het verhaal van gedeelde passies. Allereerst vele jaren in de muziek: Caroline als hoboïste bij de radio- en televisieorkesten en Wouter als docent en afdelingsleider aan het Koninklijk Conservatorium. En nu, sinds 2015, werken we samen aan een praktijk voor Natuurgeneeskunde: Caroline als gecertificeerd natuurgeneeskundige en Wouter als organisator.

Muziek en Natuurgeneeskunde delen de magische kracht van energie, in beide gevallen is die energie onzichtbaar. Daarnaast delen wij samen ook de liefde voor onze kinderen en kleinkind. Gelukkig is die energie volop zichtbaar.

Caroline

Ik was ongeveer 28 jaar toen ik voor het eerst reiki onderging en dat heeft me nooit meer losgelaten. Vanaf 2005 ben ik me er in gaan verdiepen en heb ik de cursus Reiki 1 gevolgd. Sinds die tijd raakte ik, mede vanwege mijn werk als musicus, steeds meer geïnteresseerd
in ziekten en blessures en hoe je die zou kunnen voorkomen.

Na 32 jaar als hoboïste werkzaam te zijn geweest bij het Muziekcentrum van de Omroep nam ik in 2013 het besluit om het roer om te gooien. Ik stapte uit de wereld van de muziek en begon aan een nieuwe uitdaging.

Ik behaalde de graad van Reiki Master, studeerde Medische Basiskennis HBO (Plato Conform; Cipion) en Orthomoleculaire voeding en suppletie, volgde een cursus Energetische massage en opende eind 2015 mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde in Hilversum.

In 2017 werd ik partner van Magnesium Forever en startte ik behandelingen met Magnesium & Infrarood. In 2018 verhuisden we naar de Bommelerwaard en ontwierpen we een nieuwe praktijk aan huis. Samen werden we Bemer-partner en voegde ik Fysische Vasculaire Therapie toe aan mijn behandelingen.

Op mijn levenspad heb ik mensen ontmoet die mij bewust hebben leren kijken naar het leven en naar mijzelf. Dat is voor mij de drijfveer geworden van mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut.

IMG_4948
IMG_4977

Wouter

Gedurende mijn werk als schoolmusicus heb ik ervaring opgedaan in verschillende vormen van onderwijs, van basisschool tot HBO. Naast lesgeven was het organiseren van evenementen een belangrijk facet. Ik heb me gespecialiseerd in methodiek en didactiek, o.a. door het schrijven van boeken voor het onderwijs. Het ontwerpen van een breed studieprogramma en leiding geven aan docenten en studenten heb ik gedurende de laatste twintig jaar van mijn werk aan het Koninklijk Conservatorium als iets geweldigs ervaren.

Als docent heb ik altijd met jonge mensen gewerkt en dat heeft me geleerd om duidelijk, geduldig en flexibel te zijn. In de jaren dat ik studenten begeleidde bij hun studie heb ik ervaren hoe belangrijk het is om goed te luisteren, gerust te stellen en de weg naar oplossingen te laten zien.

Dat wij mensen in staat zijn om van alles te creëren vind ik het meest fascinerende aan het leven. Vanaf het moment dat ik Caroline help in onze praktijk zie ik dat dat ook voor onze gezondheid geldt. Ieder mens kan zijn gezondheid écht positief beïnvloeden.