Reiki 1

Reiki 1

In deze cursus leer je de basis van reiki volgens de oorspronkelijke methode van Mikao Usui.

Aan deelname is geen vooropleiding vereist. Het is wel raadzaam eerst enige ervaring met reiki op te doen door enkele behandelingen te ondergaan. Reiki 1 wordt afgesloten met een officieel certificaat volgens de normen van Usui System of Natural Healing.

Na het afronden van de cursus

  • kun je de basisposities van een zelfbehandeling uitvoeren,
  • kun je de basisposities van een complete behandeling aan anderen uitvoeren,
  • kun je de basisposities van een verkorte stoelbehandeling aan anderen uitvoeren,
  • heb je inzicht in de werking, de beginselen en de geschiedenis van reiki,
  • ben je geïnitieerd volgens de oorspronkelijke traditie.

Duur van de cursus

Reiki 1 is opgebouwd uit twee gedeeltes:

  • de feitelijke cursus van 4 dagdelen, bij voorkeur aansluitend, zoals 2 achtereenvolgende dagen elk van 2 dagdelen,
  • drie maanden later: een evaluatiemoment van 1 dagdeel.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers voor Reiki 1 passen we aan jouw wens aan:

  • (1) mensen die de cursus graag in hun eentje volgen,
  • (2) bijvoorbeeld levensgezellen die elkaar willen leren behandelen,
  • (3 of 4) mensen die de cursus graag samen volgen.
IMG_4178

"Als arts maatschappij + gezondheid, ben ik voorstander van het begrip 'positieve gezondheid' dat zelfs een plek heeft gekregen in de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024. Positieve Gezondheid heeft zes pijlers en een daarvan is zingeving (spirituele dimensie), de meest gezondmakende kracht volgens de grondlegger Machteld Huber. Na boeken te hebben gelezen van onder andere Viktor Frankl en Edith Eger, kwam ik de cursus Reiki tegen. Mijn 81-jarige moeder beoefent dit al jaren in India en ik had me daar niet zo in verdiept. Reiki wordt gedefineerd als de 'spirituele levensenergie' en mijn ervaringen bij de Reiki Master Caroline Tempelaar hebben me doen besluiten om een cursus Reiki 1 bij haar te volgen. Het was een bijzonder leerproces. Leren vertrouwen op mijn intuitie, de verbinding tussen lichaam en geest versterken, Caroline heeft mij laten zien dat de weg van deze Japanse heelkunst een mooie aanvulling kan zijn op andere vormen van geneeskunde. Ze heeft mij door middel van de theorie op een gestructureerde manier geleerd hoe reiki in de praktijk kan worden toegepast. Ik zou deze praktijk, die ze samen met Wouter Tempelaar vormgeeft, absoluut aanbevelen aan ieder die zich bezig houdt met zingeving."

Vasanthi Iyer, arts M+G

Vasanthi schreef het boek  Ik heb borstkanker (gehad)

IMG_4272 2

"Ik ben Joop Kasteel, wereldkampioen MMA en leukemie survivor.
Wereldkampioen, de mooiste en zwaarste strijd ooit. Dat dacht ik althans, toen ik in 2005 de titel binnensleepte .... eindelijk.
Tien jaar later begon de strijd tegen het monster: leukemie. God, strijd, mijn vrouw en ikzelf een beetje, brachten ook die overwinning. Ik mocht blijven leven.

Joop vóór kanker en Joop ná kanker, dat zijn twee verschillende mensen, in de goede zin. Door een diepe dankbaarheid en gevoel van liefde in mijn hart, wil ik nu vooral mensen helpen. Na enkele studies kwam Reiki op mijn pad en dat leek het ontbrekende deel te zijn om mensen te kunnen helpen, maar ook mezelf.
Vrijdag 1 oktober was het zover, twee dagen Reiki-opleiding bij Caroline en Wouter Tempelaar. Na twee intensieve dagen mocht ik Reiki 1 afronden, wat een belevenis! Dit was echt het ontbrekende deel. Helemaal de diepte in, emoties, vreugde en weten dat de weg naar innerlijke rust gevonden is.
Ik dank Caroline en Wouter uit de grond van mijn hart voor deze belevenis en dank God dat ik de kennis en ervaring aan anderen mag gaan doorgeven."

Joop Kasteel

Joop schreef het boek Leeuwenhart